Haagse Kust Zeil Vereniging

Best practice en tips

Op deze pagina staan tips voor de beheerder hoe je Inzetrooster het beste kan gebruiken.

Tips en procedures voor Inzetrooster.

In gebruik nemen

Als je bekend gaat maken dat je Inzetrooster in gebruik gaat nemen kun je deze twee linken communiceren, waardoor men niet eerst via de home pagina van Inzetrooster de organisatie moeten opzoeken.

  • https://<jouw-subdomein>.inzetrooster.nl/login
  • https://<jouw-subdomein>.inzetrooster.nl/hoe-werk-het

En verder...

 

Houd de teksten kort

Als je een inschrijfverzoek gaat sturen, houd de tekst dan kort en bondig. De basis informatie staat al in het verzoek.

Hoe korter de tekst hoe beter.

In gebruik nemen

Als van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze zich inzetten voor een bepaalt aantal uren dan kan je de Inschrijfstatus aanzetten. Met deze status motiveer je de vrijwilligers om zich in te schrijven voor het minimum aantal uren in de standaard periode, welke je ook kunt instellen.

Stuur niet naar te veel personen

Als er bijvoorbeeld nog maar 20 open diensten zijn dan is het niet verstandig om een inschrijfverzoek te sturen naar 100 personen. Als namelijk iemand (te laat) inlogd en er geen 'open diensten' meer zijn dan is dat onduidelijk en krijg je daar vragen over.

Personen vrijstellen

Als bepaalde personen zich al genoeg inzetten voor de organisatie, of de diensten bij de vereniging hebben afgekocht, dan hoeven zij in de meeste gevallen geen inschrijf- of overnameverzoeken te ontvangen. Je kunt deze personen dan vrijstellen door het vinkje Vrijgesteld aan te zetten.

Maak de diensten niet te lang

Je kunt beter 2 diensten van 3 uur aanmaken dan één dienst van 6 uur. De kans is dan groter dat er wordt ingeschreven omdat men wel bereid is om meer korte diensten te doen dan een langere bij vrijwilligerswerk.

Stuur niet te vaak een verzoek

Stuur niet te vaak een inschrijfverzoek. Personen die gemotiveerd zijn schrijven zich sowieso wel in en anders krijg men de gewoonte om de mailtjes meteen te verwijderen als je die te veel ontvangt.

Personen die niet inschrijven

Bij sommige organisaties of verenigingen wordt verwacht dat er een minimum aantal diensten gedaan wordt. Als bepaalde personen dat nog niet hebben gedaan dan kun je die een strenger inschrijfverzoek sturen. Kies dan bij de opties in stap 2 de keuze dat je de personen wilt selecteren op minste aantal diensten. Je kunt dan makkelijker een verzoek sturen naar alleen die personen.

Vrijwilligerswerk is ook een sociaal gebeuren

Het is altijd leuker om op een tijdstip gelijk te beginnen. Probeer een bij een start van een dienst dat de vrijwilliger er niet alleen voorstaat. Zorg voor meerdere diensten op één tijdstip.